İdlib'te 40 sivil hayatını kaybetti

Suriye’nin Türkiye sınırındaki İdlib’de Armanaz beldesine yönelik hava saldırılarında 40 sivil hayatını kaybetti.

İdlib’de gün boyu kuzey kesimleri ile sınır hattına yakın bölgelerde yoğunlaşan hava bombardımanları, akşam saatlerinde Armanaz beldesini hedef aldı.
Kentteki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, saldırıda en az 40 sivil hayatını kaybetti, 70’i yaralandı.

30 EV YIKILDI
Otuz evin yıkıldığı yerleşim yerinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Savaş uçakları İdlib’in güneyinde akşam saatlerine kadar 4 ilçe, 5 belde ve 15 köyü vurmuş, 20 sivil hayatını kaybetmişti.

10 GÜNDE 140 KAYIP
Son hava saldırılarıyla İdlib’de 19 Eylül’den bu yana hayatın kaybeden sivillerin sayısı 140’ı geçti. Bombardımanlarda çok sayıda hastane ve okul da hedef alınmıştı.

ÇATIŞMASIZLIK BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ
Saldırı altındaki İdlib, Astana toplantılarında Türkiye, Rusya ve İran tarafından “çatışmasızlık bölgesi” olarak belirlenmişti. Türkiye ve ABD, İdlib’de yoğunlaşan Rus hava saldırıları nedeniyle Moskova yönetimini uyarmıştı.

İdlib'te 40 sivil hayatını kaybetti” üzerine 3 yorum

  1. Bu ne biçim iş ben anlamadım. Bölgede çatışma olmaması için 3 taraf anlaşıyor, gözlemci gönderme konusunda mutabakat sağlanıyor. Millet seviniyor sulh geldi, gelecek diye. Lâkin gel gör ki kaç gündür bombardıman devam ediyor ve söylentilere göre siviller vuruluyor ve bombalama işini yapan da moskov gavuru. İşin özeti bu. Bu ne biçim çatışmasızlık ortamı arkadaş? Şayet bombalamayı Suriye uçakları yapmış olsaydı, eskiden olduğu gibi Türkiye devleti yetkilileri televizyonlar karşısına geçip esip gürleyecekti. Ama bombaları atan Rus uçakları olunca bakıyorum da Türkiye’den ses çıkmıyor, televizyon ekranları karşısına geçip de esip gürleyen kimse göremiyoruz, Rusya katliamına sessiz destek veriliyor adeta. Türkiye Rusya ile ne gibi bir pazarlık yaptı da buna ses çıkartmıyor? Gerçi ses çıkartsa ne olur, o da başka mesele ya. Rusların bu bombalamasına karşılık acaba Ruslar da Türkiye’nin Suriye içerisinde yapacağı operasyonlara mı ses çıkartmayacak?
    Politika lağımdan beter pis bir iş, yalan ve dalaverenin geçerli olduğu bir meslek. Hele hele ilim ile uğraşması gereken alimler, hocalar politikaya bulaşmıyorlar mı, rezalet işte o zaman tavan yapıyor.

  2. Bizler sessiz kaldıkça birgün gelir, dost sandığımız bu gavurlar bizi de vururlar.

Yorum bırakın